Stråsjön på turskidor för kallbad och tältbastu #103

Slagavallen 31 december 2022

På nyårsafton såg vi på sociala medier att ett skotergäng hade ordnat med isvak tältbastu på Stråsjön. Den som ville fick komma förbi och basta och bada på eftermiddagen. 

Perfekt tillfälle att få en kul utflykt och en ny upplevelse, så vi packade badkläder, handduk extra varma förstärkningskläder. Det vara en kall och blåsig dag med runt 15 minusgrader Celcius, så det gällde vara förberedd.Vi har ungefär 3 kilometer på skidor till Stråsjön och det var till största delen ospårad snö så det blev en lagom uppvärmning inför badet.

När vi kom fram till Stråsjön var det många familjer med skotrar på plats. Alla var påbyltade med tjocka mössor och vantar och skoteroveraller och det behövdes verkligen i den kalla vinden på sjön. Vi var de enda som åkt skidor dit. Trots kylan blev vi varmt välkomnade och visade till tält för både ombyte och för bastubad.

Eftersom det var så kallt bytte vi raskt om och tog ett varsitt bad i den fina isvaken de hade ordnat. Efteråt kunde vi krypa in i det mysiga bastutältet som var uppvärmt med en liten vedkamin. Det blev ett kort och välbehövligt bastubad för det fick plats tre personer där inne och det var fler som behövde värma sig.

När vi bastat och klätt oss så varmt vi kunde fick vi varm glögg och hängde kvar ett tag och kollade på fler badare en stund. Trots extra kläder blev vi snabbt kalla, så vi tackade för gästfriheten och skidade tillbaka till vår stuga för att börja laga nyårsmiddagen.

Trots att det var ett litet enkelt vardagsäventyr, var det ändå en ny och minnesvärd upplevelse och en perfekt uppvärmning inför ett Gott Nytt År med hopp om många nya små vardagäventyr!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *