Lunchtur längs Klutsjön #104

Slagavallen 7 januari 2023

Sista dagen på julledigheten bestämde vi att ta turskidorna för en ny utflykt i snön med lunch i naturen. Vi tog med oss våra bästa kompisar Afaf och Per-Erik som vi vet hör till de få vi känner som det funkar bra att ta med på kalla, jobbiga och stökiga turer. När vi kom fram till Klutsjön var det helt oplogat vid infarten och vi fick ta fart i djupsnön för att få in bilen på sidan av vägen. Man vill helst inte bli stående på en smal, hal vinterväg med dålig sikt fler sekunder än nödvändigt, och jag tänkte att komma loss med bilen får vi lösa sedan.

Planen var att åka skidor över tvärs sjön. När vi kom ut på isen visade det sig snabbt att vattennivån hade gått upp ovanför isen och under det tjocka snötäcket låg flera centimeter vatten som direkt frös i våra skidor. Det fastnade snabbt massor av snö under skidorna och det blev nästan tvärstopp. Vi fick kämpa oss upp på strandbrinken och in i skogen, där snön istället låg betydligt djupare än på sjön. Sedan vara det bara att göra ren skidornas undersidor och långsamt maka oss fram genom djupsnön.

När vi kommit på borte sidan av sjön letade vi en plats i lä eftersom det både blåste och var 12-13 grader kallt. Där grävde vi ner oss en bit i snön och myste med varm lunch i mattermos och kaffe. Alla utflykter i naturen får lite guldkant när vi har med oss lite fika eller mat och ju kallare det är desto bättre känns fikat. Om vi dessutom har kompissällskap blir det oftast lite extra minnesvärt och särskilt när vi får visa upp våra favoritställen.

Det blev ett nytt ställe för Afaf och Per-Erik och även om det var kort och enkelt var det ändå tillräckligt jobbigt för att räknas som vardagsäventyr

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *