Lotta övar skate Höglandet

Lofsdalen 7-8 januari 2017

En riktigt fin och riktigt kall helg på skidor i fjällen. Jag hade övertalat Lotta att hon skulle testa att skejta den här helgen. Hon har inte varit så pigg på det tidigare, men det blev ett bra tillfälle att prova något nytt och göra det till ett vardagsäventyr, så hon sa OK. Första dagen körde vi ända nerifrån stugan vi hyrt upp till Höglandet, vilket innebar kanske 5-6 km uppför i riktigt kärvt före. Det var minus 17 grader. Kanske inte den bästa starten på att prova på att skejta och Lotta var inte helt nöjd med mig, men det blev ju bra träning. Sonen var i en annan stuga i Lofsdalen med flickvän och ett annat par. De var där för att åka skoter, och de kom sedan till oss på kvällen och åt med oss och umgicks en stund.

Dag två startade vi på Höglandet, och fick möjlighet att få lite flyt i åkningen. Det blåste som sjutton och var rätt tungt i ena rktingen, men åt andra hållet gick det istället väldigt lätt. Vi värmde oss och fikade i jaktstugan, innan vi tog nya tag.

Ingen av oss hade varit i Lofsdalen på ca 25 år. Vi upplevde det som relativt oexploaterat jämfört med många andra orter i fjällvärlden och vi trivdes väldigt bra där. Det var en fin helg som gav mersmak för just Lofsdalen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *