Swimrunpremiär 2017

1 maj 2017 – swimrunpremiär till Dammsjön och Storsjön

Det har varit en riktigt kall vår, men prognosen för 1 maj har varit solsken och lite varmare vindar. Vi hade inför helgen bestämt att ta en swimrunrunda upp bland sjöarna och testa några nya simsträckor.

Det känns riktigt kul att ta på swimrungrejerna för typ första gången i år. Vi har ju redan testat lite när vi filmade i snöväder förra helgen, men då körde vi inte något riktigt swimrunpass. Vi sticker iväg ivriga att komma ut och testa hur vattnet känns. Framförallt är det att på nytt få upplevelsen av att bara ta sig fram efter en sträcka, oberoende av om det kommer något vattendrag på vägen. När vi kör swimrun så hoppar vi bara i vattnet och fortsätter, och den känslan är så jäkla cool. När vi kommer fram till Dammsjön springer vi vi först en bit längs stigen vi var upp och röjde häromdagen. Vattnet glittrar och ser inbjudande ut. Vi tar lite bilder sen kliver vi i utan större tvekan. Det är rejält kallt, men fullt hanterbart och vi ska bara simma en liten bit, max 50 m. När vi kommer fram klättrar vi upp fyllda av energi och positiva känslor.

Det är egenligen bara händerna som det blir riktigt kalla. Vi hade skippat handskar idag, mest för att testa hur det funkade. Det funkar bra eftersom det är såpass varmt i luften att det går snabbt få upp värmen när vi börjar springa igen. Det är ju själva växlingen som är så bra med swimrun, att vi får ta oss fram på land och vatten, att vi får byta värme mot kyla, att vi får jobba med olika muskler, att det hela tiden händer något nytt och framförallt att vi gör det tillsammans.

Vi fortsätter till Storsjön, testar ett nytt ställe att kliva i. Solen skiner och det glittrar i vattnet. Det känns fantastiskt att vada ut och börja simma. Det är lite varmare här än i Dammsjön. Ca 10 grader en bit ut, 11-12 grader närmast stranden. Trots att vi simmat en hel del i vinter är vi ändå ovana med kylan och simmar inte så långt kanske 150 m, swimrundräkterna är långt ifrån lika varma som våra våtdräkter vi simmar med på vintern och det tar några gånger att vänja sig. Det är iaf betydligt lättare att simma med ansiktet i vattnet än på vintern: ett bra tecken på att säsongen faktiskt är igång nu!

??

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *