Paddling från Ankarmon

29 april 2017 – paddeltur från Ankarmon till Delångersån

Våra kompisar Christer och Erika hade frågat om vi ville följa dem på en kajaktur från Ankarmon. Vi startade vid badstranden och paddlade ut på Iggsjön. Det var riktigt blåsigt och Christer har en rätt ostabil kajak. Efter ca 500 m tippar han i vattnet. Vi vänder snabbt tillbaka. Det tar några sekunder innan han kommer upp ur vattnet. Vi säger till Christer att hänga på Erikas kajak runt fören. Lotta är först framme vid hans kajak, hon häller ur vattnet och håller sedan fast kajaken så Christer kan klättra i, dvs hon gör en sk kamraträddning och Christer har övat på att ta sig i så det går ganska smidigt. Det är kanske 5 grader i luften och antagligen bara 4-5 grader i vattnet, så det gäller ju att snabbt komma iland och byta om. Det går fort att hitta en brygga att kliva iland vid och Christer hittar en fiskebod att byta om i lä. Han har för lite ombyte med sig, inget torrt på fötterna och tunna kläder så han bestämmer att stanna iland.

När vi har koll på att Christer är i ordning och kan gå och hämta sin bil, paddlar vi vidare till Delångersån, där blåser det lite mindre. Det är vackert längs åkanten och massor av änder, olika sorts gäss och tranor. Längre fram har bävrar fällt en massa träd. Så småningom hittar vi ett fint ställe att äta lunch och dricka kaffe på. I lä blir det riktigt skönt när solen lyser.

När vi paddlar tillbaka blåser det ännu mer på Iggsjön. Det går vita gäss på hela sjön och vi får ta i rejält för att ta oss tillbaka till Ankarmon. När vi kommer dit ringer vi Christer, som varit hos en kompis och fikat. Han konstaterar att när han hängde där upp och ner i kajaken, tänkte han att “nu är det faktiskt allvar.” Han är faktiskt den som var ute på det största äventyret av oss idag. Allt gick ju bra och han kan ju kolla på våra bilder istället.

?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *