Påskpaddling med SUP till Vitoren

16 april 2017 – Blåsig påskpaddling med SUP till Vitoren

På Påskdagen var det fortsatt kallt och nordliga vindar, men solen kom fram så det blev en fin och kylig vårdag. Våra kompisar hade övernattat i med oss i stugan, och drog vidare med sin båt på morgonen. Vi bestämde oss att stanna kvar ett dygn till eftersom vädret blev lite bättre.

Jag hade aldrig varit till Vitoren, och Lotta hade inte varit där på minst 30 år, så det kändes lite kul att paddla dit. Dessutom gick det ganska stora vågor och det blåste en stark vind. Det var minusgrader i luften och vattnet som skvätte frös till på våra SUPar. Jag fick kämpa ganska mycket för att hålla balansen i vågorna, medan Lotta såg ut att stå stadigt i det guppande vattnet.

På Vitorn gick vi en liten utflykt, sökte upp en solig plats och värmde oss i lingonriset. Sen hoppade vi lite på stenarna på östsidan, fotade lite och höll igång kroppen för att hålla värmen.

Paddlingen tillbaka var nästan lika vinglig som paddlingen dit, men mer i motvind, så den var betydligt jobbigare. När vi kom tillbaka till stugan avslutade vi som vanligt med en simtur vid bryggan – obs! med våtdräkt! Badet utan våtdräkt dagen före var rejält kallt och vi var inte så sugna på att kyla ner oss igen.

Morgonen efter vid 5-tiden såg Lotta två uttrar som sprang och simmade fram och tillbaka ett tag vid östra stranden. Hon hämtade mig så jag hann också med att se dem en stund innan de försvann.

När vi senare packade ihop och åkte hem var det sol och snö om vartannat. Precis som det brukar vara i april.

?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *