Nya vägar till Olsåkershällorna

15 april 2017 – nya vägar till hällorna vid Olsåkersudden

Vi tänkte tillbringa hela påskhelgen på Stålnäset. Våra kompisar Erika och Christer kom med båt från Hudiksvall. Som vanligt hittade vi på en aktivitet tillsammans med dem, de brukar alltid säga ja till våra påhitt. Vi tänkte fortsätta vårt utforskande av spännande sträckningar till våra trail- och swimrunrundor, där vi gärna vill ha med hällorna vid Olsåker. Tyvärr finns inga stigar dit, men hällorna är väl värda arbetet att ta sig dit.

Vädret var riktigt kallt och blåsigt, det flög lite snö i luften och himlen var grå. När vi kom in i skogen blev det lä och vi blev snabbt varma. Vi startade med stigen förbi Stortjärn och Lillbodtjärn. Vid Timmervik sprang vi genom skogen ut till vattnet, sedan hoppade vi på stenarna längs kustlinjen, ibland vek vi upp en bit i skogen när det var lättare att ta sig fram där. På slutet blir det större och större stenbumlingar och vi fick klättra upp och ner hela tiden för att ta oss fram. Vid udden beundrade vi utsikten ett tag och sprang runt lite på klipporna innan vi letade oss vidare upp genom skogen. Vi hade en telefonledning som vi visste vi skulle försöka ta oss fram tlll, uppe på en ås. Vår väg upp mot åsen gick fortsatt via en riktig stenbumlingsskog med många stora hål under stenblocken, och vi väntade oss nästan att vi skulle möta en nyvaken björn på vägen.

När vi kom tillbaka till stugan badade vi av oss i det iskalla vattnet. Eftersom vi inte har någon bastu på Stålnäs, värmde vi oss i stugköket där vi eldat på med vedkaminen till 29 grader! Det var riktigt skönt att komma in i stugvärmen efter den korta simturen. Lite senare fixade vi i ordning maten och åt och drack lite gott och hade en trevlig kväll. Det blev en riktigt fin Påskafton trots det ruggiga vädret.

?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *