#100dagarfjällochhav

100 dagar fjäll och hav

21 september 2018 

När vi i december 2017 avslutade vårt andra år med vardagsäventyr, började vi fundera på om vi skulle fortsätta ett tredje år med vardagsäventyr eller hitta på något annat. Suget och inspirationen efter samma tema kändes inte riktigt lika stark som tidigare. Efter att resonerat och tänkt tillsammans ett par veckor beslutade vi att vårt gemensamma tema skulle bli microäventyr främst vid fjäll och hav. Att fortsätta leva ett liv med mycket tid tillsammans i naturen och lägga fokus på havet och på svenska fjällen. Vi tänkte att det inte nödvändigtvis behöver var helt nya turer och aktiviteter, naturen bjuder ändå på variation. En simtur runt Stålnässkäret kan helt upplevas olika beroende på vattentemperatur, vindar och tidpunkt på året och dygnet, precis som upplevelsen att ta sig till en fjälltopp kan te sig helt olika vi olika tidpunkter och väderförhållanden.

Vi har tänkt på att skaffa en fjällstuga, eller snarare önskat oss en stuga, ända sedan vintern 1989-90.  Då lånade vi en husvagn och ställde upp den i Vemdalen en säsong och åkte sedan utför varenda helg. I år bestämde vi oss för att köpa en stuga på prov i 3 år och sedan utvärdera om det var värt tiden och pengarna.

När jag skriver det här har vi kört på med #100dagarfjällohav i snart 9 månader och jag har märkt att jag saknar att bläddra tillbaka bland våra aktiviteter, som jag kunnat göra med vardagsäventyren. Jag kommer nu ta itu med att lägga upp lite bilder från året och undan för undan fylla på med mera upplevelser av fjäll och hav. Det känns kul och inspirerande, både att välja bilder och att kunna titta tillbaka på våra aktiviteter. Under #100dagarfjällohav lägger vi upp våra fortsatta microäventyr på instagram @motionzonen.

Mitt på toppröset på Sömlingshogna, en fantastisk vinterdag.