Morgonsimning med Khayelitshagänget

20 aug 2016 – kylig morgonsimning med Kayelitsha Triathlon

Två killar från Halmstad, Stephan Arthursson och Elvis Knez, gjorde sommaren 2016 en triathlonturne genom Sverige. Syftet var att samla in pengar till en skola i kåkstaden Khayelitsha, Sydafrika. De startade i Norbotten och tog sig till södra Skåne genom att vid varje stopp simma 1000 m, springa 10 km och sedan cykla vidare till nästa stad. Ett av stoppen var i Söderhamn och vi hade lovat guida dem.

De senaste 2 veckorna hade varit rejält kalla och den här lördagsmorgonen var inget undantag. Lufttemperaturen var kanske 5 grader på morgonen och vattentempen låg på 10-11 grader. Vi gick ner till Stenö och hälsade dem välkomna och lårde känna varandra en stund. Körde sen lite uppvärming på stranden innan vi hoppade i och simmade en 1000-metersrunda i Stenöviken. Luften var kall och rå och det låg en tung dimma över havet. Alla var ändå på gott humör och vi stannde ett tag i vattnet och delade med oss av simtips, och killen som var med som serviceman åt Kayelisha fick öva lite simning.

Efteråt bytte vi om och sprang Stenötrailen, sedan guidade jag och Stig Lundström grabbarna på cykel ner till Maråker innande själva fortsatte mot Gävle. Under morgonen fick jag höra av Stephan och Elvis att de skulle delta i Ironman Barcelona drygt en månad senare, vilket jag också skulle göra. Verkligen lycklig slump och superkul att ha några jag kände på plats i Calella utanför Barcelona och att få göra ett träningspass med dem på hemmaplan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *