Lilla Hawai och Vansbrosimningen

Vansbro 7-8 juli 2016

Som de senaste 6 åren var vi anmälda till Vansbrosimningen, och vår vana trogen tänkte vi tälta på Vanåvallen. På vägen ner till Vansbro kom vi på att vi skulle försöka leta upp Lilla Hawai, en inte så lättillgänglig badstrand som vi hört skulle vara superfin och ligga i närheten av Svabensverk vid sjön Amungen. Vi googlade och hittade den snabbt på Google maps. Väganvisningarna stämde dåligt med både GPS och kartan och vi kom först rejält fel – eller så stämde det och vi kom fel ändå. Hur som helst så lyckades vi ändå så småningom leta oss rätt: ut på en grusväg, som sen blev en skogsväg, som sen blev en timmerväg. Som vanligt var min bil, med lågprofildäck och låg spoiler fram, inte lämpad för de vägar vi körde på (kan inte begripa varför vi inte bytt åt oss en SUV än), men med tungan rätt i munnen kom vi ändå fram till en vändplan med bilen intakt. Där stod en bil till, en rejält hög dubbelhyttad fyrhjulsdriven pick-up, dvs några som varit betydligt smartare och valt bil efter vägen de skulle köra. Hade vi tänkt till det minsta, skulle vi bara parkerat bilen och tagit våra MTBs som vi hade med oss för att ta oss runt i Vansbro. Från vändplanen gick vi vidare på en stig genom en riktigt fin skog och så småningom kom vi fram till en grymt häftig lång sandstrand mitt ute i skogen. Miljön motsvarade verkligen förväntningarna. Där badade vi, joggade lite på stranden, fikade och solade ett tag innan vi fortsatte mot Vansbro.

Väl framme i Vansbro vid Vanåvallen slog vi upp vårt tält och satte oss sedan utanför tältet och tog det lugnt och kollade ett tag på alla simmare som strömmade in. När vi slappat ett tag cyklade vi till tävlingsområdet, hämtade våra påsar med chip, simmössa och säcken för överdragskläder och spanade sen in försäljningstältet med sportprylar. Vi avslutade kvällen med att laga mat vid tältet, äta och mysa med en öl respektive ett glas vin i det fortfarande fina vädret.

Dagen efter gick vi, i våra våtdräkter, tidigt till startområdet för att hinna träffa lite kompisar från vår klubb och ta in stämningen. Jag startade ganska tididigt och Lotta någon timme efter mig. Himlen såg vid det här laget ganska hotande ut med stora mörka moln som tornade upp sig.

Jag hann med att starta min simining innan ovädret brakade lös. Nästan hela min simning spöregnade det och det åskade och haglade en del. När Lotta skulle starta fick de skjuta upp starten ett tag pga av åskan. När de så småningom startade tog vädret i ännu mer med ännu intensivare spöregn, hagel som var en par cm stora och hårda iskalla vindar. Jag frös så jag hackade tänder medan jag vänatade på Lotta efter min simning. Så småningom kom Lotta i mål, glad och nöjd. Hon hade haft ett fint lopp och inte störts så mycket av hagelovädret.

Vi var båda nöjda med våra lopp och vår Vansbrohelg och vädret bidrog till att det blev lite extra äventyr.

?

Lotta testar att jogga på Hawaistranden

Vi återkommer varje just för att vi är Hooked på Vansbrofeelingen

Vanåvallen

Myser i solen framför tältet på Vanåvallen

Lotta, Micke H, Malin, Linda, Per-Erik, Patrick, Matilda och Lise-Lott. Alla från vår klubb Söderhamns Skärgårds Multisportförening

Elitens start är en mäktig syn

Lotta och Stig inför dettas start

Lotta simmar mot mållinjen

Lotta strax efter målgången

Nöjd och glad i mål

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *