SUP-paddling till Rävviken

Stålnäs 25 juni 2016 – SUP mot Rävviken

Vi bestämde oss för att leta upp Rävviken som vi hört skulle vara fin och vi även hade en tanke om att vi skulle kunna ha med i en av våra swimrun- träningsbanor. Vi paddlade iväg i medvind, det gick riktigt fort och lätt. När vi rundat Olsåkersudden började vi leta bland vikarna.

En bit utanför, där det blåste betydligt mer, såg vi en liten båt en bra bit ut, hoppa bland vågorna. Plötsligt såg vi att de vände och vinkade och vi vinkade tillbaka med våra paddlar. När de kom närmare såg vi att det var en rätt ung pappa och en dotter. De såg oss på våra SUPar och såg rätt förvånade ut. De frågade vad vi gjorde och vi förklarade. De hade av nån anledning fått för sig att vi var i sjönöd bland vågorna och vänt. Vi småpratade lite och tackade för hjälpen, sen åkte de vidare.

Vi letade oss så småningom in i Rävviken. Fikade lite där på en sten, försökte hitta lite lä och myste lite i solen och paddlade sen tillbaka hemåt igen.

På hemvägen utforskade vi en till vik, som vi kom fram till funkade bättre för vår tilltänkta swimrunbana. Nästa steg skulle bli att hitta dit landvägen, eftersom vi visste att det inte fanns någon stig ända fram, men det skulle bli ett senare vardagsäventyr. Sedan var det bara att ta sig vidare, vilket inte var det lättaste. Motvinden gjorde att vi fick kämpa rejält – bra träning med andra ord.

?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *