SUPrun från Kägelholmen Voxnan

Edsbyn 30 april 2016 – SUP paddling och löptur längs Voxnan

En kylig och fin vårdag bestämde vi att paddla och springa samma sträcka på Voxnan som Å-simmet, 6.5 km från Kägelholmen i Edsbyn till Ovanåker.

Vi Parkerade bilen vid älven i Edsbyn och slängde i våra nästan nyinköpta SUPar nedanför parkeringen på Kägelholmen. Vi hade bara hunnit prova dem i Stålnäs en gång någon helg tidigare. Vi satte på oss våra swimrundräkter, neoprensockar, handskar och varma mössor. Packade löparskor och draglina i vattentäta påsar och satte fast bak på SUParna. Vi paddlade sedan i solskenet längs älven fram till bron vid Ovanåkers kyrka. Paddlingen var grymt härlig, att lugnt flyta med älven i den friska luften och låt vårsolen värma ansiktet. Paddla på lite när vi hade lust, och bara glida med då och då.

Lotta tog ett kyligt dopp i älven när vi kom fram. Sedan lade vi våra SUPar i strandkanten, tog fram skor och draglinan, kittade oss för löpning och sprang sedan längs älven tillbaka till starten. När vi mötte folk längs älven så var det flera som tyckte synd om Lotta som blev dragen av mig – hur tänkte de då? Det borde väl vara mig det var synd om som fick dra – eller? Nåväl, det var ju frivillgt att både dra och bli dragen – bra träning helt enkelt. När vi kom till bilen bytte vi om och tog bilen till Ovanåker och plockade upp våra SUPar igen. På hemvägen letade vi upp en riktigt fin plats längs Voxnan där vi satte oss och drack kaffe i solskenet innan fortsatte hem. Ett enkelt äventyr som tog några timmar i anspråk, och kändes alldeles fantastiskt härligt att genomföra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *