Första turen med nya SUPar

Stålnäs 9 april 2016 – Första testet med våra nyinköpta Stand-Up-Paddleboards (eller SUPar).

Jag och Lotta bar våra nya SUPar genom skogen till stugan på Stålnäsudden. På utsidan udden var det som vanligt öppet vatten, medan isen fortfarande låg på insidan i Stålnäshamn.

Det var fantastiskt väder och vi var rätt uppspelta och taggade att testa att paddla i havet. Några veckor tidigare hade vi testat på Fuerteventura och fastnat för enkelheten och närheten till havet. Tidigare för typ 25 år sen, innan vi fick barn, hade vi båda vindsurfat ganska mycket och verkligen älskat närheten till naturen vi upplevde på en bräda ute på havet. När vi kom hem från Fuerteventura surfade vi runt på internet – (pun intended!) Vi hittade Kitekalle i Halmstad som sålde begagnade SUPar som han haft för uthyrning och vi beställde varsin. SUParna hade kommit leverade hem en par dagar tidgare.

Ute på Stålnäs krängde vi på oss våra vintersurfdräkter så fort vi kunde, hyvade i brädorna och paddlade sedan rakt ut. Vi blev snabbt bekväma med SUParna och havet var så lugnt att vi inte kunde motstå att fortsätta utåt, vi paddlade åtminstone 2 km rätt ut på det spegelblanka havet. Vi blev varma i våra vintersurfdräkter och hoppade i mitt ute på det öppna havet och simmade omkring en stund och svalkade oss. Upplevelsen var väldigt stark och vi kände oss båda helt euforiska av att var helt ensamm ute på det stilla, blå och fortfarande iskalla havet. När vi kom tillbaka lade Lotta i två fiskenät, sen simmade vi lite mer inne vid iskanten. Senare på kvällen eldade vi en stor kasa och stod länge i mörkret och myste vid elden.

Observera mattan i ryggsäcken! Ibland får en vara rejält nedlastad när vi skall gå genom skogen fram till vår lilla skärgårdsstuga

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *