Vintersim i Stålnäs

31 januari 2016

Tanken för den här helgen var att vi skulle prova vintersim med surfdräkterna för andra gången. Vi var ganska uppspelta eftersom vi hade en så spännande och rolig känsla med oss från första försöket.Med sju grader i stugan, innan elden värmt upp, så blev första utmaningen att få på sig vintervåtdräkten. Fast inte för att det är kallt, för det är egentligen bara jobbigt att klä av sig i kylan. När en väl börjar krångla på sig våtdräkten gör det inte så mycket att det är kallt eftersom vintervåtdräkter är riktigt jobbiga att få på plats, så en blir snabbt varm. Vi väntade också på att vår kompis Per-Erik skulle dyka upp, han var också sugen på att testa lite vintersim.

När vi väl hoppade i bland vågor och isflak så flödade adrenalinet och det kändes helt fantastiskt att simma omkring bland flaken. Det första man fryser om är händer och fötter och vi fick kliva upp efter ungefär en halv timme för att gå in i stugan och värma oss. Dagens simtur gav verkligen mersmak för att simma vintertid, lite kalla händer och fötter är ett billigt pris att betala för en sån intensiv upplevelse. Senare på kvällen tog vi en löprunda i skogen, sen lagade vi mat på gasolköket och korkade upp vinet. En perfekt dag om du frågar mig.

?

Länk till intervju med Lotta Malmberg om vintersimning på P4 http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=6601114

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *