Långfärdsskridskor, vinterbad och islöpning

Stenöviken 28 januari 2017 – Fin skridskotur och bad i isvak i Stenö

Efter en varm vecka och sedan 5 minusgrader under natten låg isen blank och fin i Stenöviken. Vi drog iväg på morgonen och utforskade hur långt ut i skärgården vi kunde komma innan isen inte bar längre.

Jag hackade kontinuerligt med ispiken när vi kommit ut en bit och höll lite för hög fart. I sundet mellan Sandskär och Stenskär gick plötsligt ispiken rakt igenom isen. -Shit, nu går jag igenom – hann jag tänka, medan jag med bultande hjärta gjorde en försiktig halvvcirkel med skridskorna. Den här gången hade jag större tur än förra året, då jag for rakt igenom och försvann med ett plums.

Vi vände snabbt tillbaka och sökte oss vidare ut mot Krokskär. Där ute hittade vi ett fint ställe att bada ifrån, som vi lade på minnet till dagen efter.

När vi varit ute 1,5 timme åkte vi hemåt och när vi passerade Stenöbryggorna bestämde att fara tillbaka med motorsågen för att göra en isvak att bada i. Väl hemma plockad jag ihop motorsåg och yxa, sen åkte vi tillbaka och kapade upp en liten ispool. Hemma igen, startade vi bastun, packade handuk och ombyte i en rygga. Sen sprang vi tillbaka till Stenö genom skogen. Där badade vi i solskenet i vår nyuppsågade isvak.

Studerar ni bilderna kan ni se att vi upplever badandet lite olika jag och Lotta. Gissa vem som är badkrukan! När vi badat sprang tillbaka hem på den blanka isen i solskenet. Hemma igen, plockade ihop lite att äta, en öl till mig och ett glas vin till Lotta. Drog igång Spotify och käkade lite och bastade. Allt smakar så mycket godare efter ett litet äventyr! Rätt skönt!

?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *