Boardwalk swimrun in Porec

Porec, Kroatien 27 september 2017

Idag har vi typ vilodag och sover lite längre än tidigare morgnar under den här resan. Vi äter frukost i lugn och ro. Idag ska vi inte köra bil tvärsöver halvön och vi har därför gott om tid på oss för det vi planerat. När vi är klara med frukosten springer vi söderut på strandpromenaden iklädda våtdräkt och trailskor. De börjar redan bli vana med oss i receptionen att vi kommer förbi i våra våtdräkter. Vi får dock gå igenom baren för att komma till och från vårt hotellrum, och där får vi oftare lite fundersamma blickar. När vi kommit en bit ut på strandpromenaden där det är skog och klippor, klättrar vi ner och hoppar i havet i morgonsolen. Turbåtarna tuffar förbi på rad utanför oss och turisterna kollar in oss där vi simmar i vågorna. Vattnet är varmt och luften är ljum. Solen värmer redan. Idag ska vi inte bara simma, vi har istället tänkt fortsätta längs strandpromenaden och naturstigarna och springa och simma omväxlande, dvs köra swimrun.

Omgivningarna funkar perfekt för att utforska med ett swimrunpass, vi simmar ca 2-500 meter, klättrar upp, springer 1-2 km, hoppar i simmar osv. Vi passerar hotell, marinor, badplatser, lekplatser, campingar och tar oss nästan 7 km söderut efter kustinjen. Vi stannar och lyxar vi till det lite. Sätter oss på en pir i solen och delar på en energigel. När vi pustat ut en stund vänder vi om, ser till att vi simmar på lite andra ställen längs sträckan tillbaka. Simningen är verkligen simning med guldkant. Förutom att vattnet är varmt ser vi flera meter djupt. När vi tittar ner i vattnet ser vi nästan hela tiden havsbotten och vi ser musslor och sjöborrar på botten och fiskar och småmaneter under och framför oss i vattnet. I vissa av vikarna fullkomligt vimlar det av småmaneter, men de känns bara mjuka mot handen när man nuddar dem och de bränns inte.

När vi kommer tillbaka till hotellet käkar vi lite frukt, dricker lite vatten – och vin. Sen går vi ner till poolen. Ligger där och pratar om upplevelserna, läser och simmar lite för att svalka oss. Nu är det bara att spana in solnedgången ikväll som är kvar att göra, i övrigt blir det att slappa.

?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *