Rough water swimming

Stålnäs 9 september 2017

Det hade varit blåsigt hela veckan. På lördag fm lastade vi båten med virke och åkte till vår stuga på Stålnäs för att fortsätta med bastubygget. Pga av det hårda vädret fick vi välja att köra mer inomskärs och ta det riktigt försiktigt, för att ta oss ut till Stålnäsudden. Det var grått kallt och blåsigt och vattnet såg inte så inbjudande ut.

Tidigare i veckan hade vi följt Ö Tlll Ö Swimrun World Championships via livesändningarna som lades ut på nätet. Väderförhållandena under tävlingen var extrema och deltagarna fick verkligen kämpa i vågorna. De flesta uttryckte efteråt i intervjuerna att det var superhäftigt med simningarna.

Både jag och Lotta kände oss riktigt inspirerade av det vi sett på Ö till Ö och var rejält sugna på att simma i vågorna, framförallt en lite längre sträcka än vad vi gjorde i vintras när vi var ute och lekte i vågorna i kuling. Vi bestämde oss för att “fuska lite” pga av det ruggiga vädret och satte på oss våra varma surfdräkter, vilket gör att det tar lång tid att bli kall om kroppen. Det är främst ansikte händer och fötter som blir kalla.

Vattnet var ca 12 grader och efter en par minuter när vi hunnit vänja oss vid det kalla vattnet, kändes det bara riktigt häftigt att simma ut på öppna havet och fara runt med vågorna. Kylan får ju snarast effekten att det känns häftigare så länge en inte blir nedkyld. Ett riktigt härligt vardagsäventyr som var lagom utmanande och killade lite i magen.

?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *